آموزش طراحی مدار الکتریکی
طراحی مدار الکترونیکی یک فرایند پیچیده است که برای ساخت انواع دستگاههای الکترونیکی از قبیل تلفن همراه، کامپیوتر، تلویزیون و دستگاههای پزشکی استفاده میشود. در این نوع طراحی، از قطعات الکترونیکی مختلفی مانند مقاومت، خازن، ترانزیستور، دیود و … استفاده میشود و هدف از آن، ایجاد یک سیستم الکترونیکی قابلاعتماد، کارآمد و باکیفیت است.
طراحی مدار الکترونیکی امروزه یکی از پرکاربردترین موضوعات رشته ی برق است که در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و مهندسین مسلط به طراحی مدار الکترونیکی می توانند طراحی مدار های بسیاری را برای وسایل الکتریکی انجام دهند. اما موضوع این است که فرآیند طراحی مدار به چه صورتی انجام می شود؟ برای طراحی آن تسلط به چه مهارت هایی نیاز است؟ آیا طراحی مدارهای الکترونیکی انواع مختلفی دارند؟ طراحی مدارهای الکترونیکی چه کاربرد هایی دارد؟ پس از طراحی مدار الکترونیکی، مدار در چه وسایلی مورد استفاده قرار می گیرد و در کجا به کار می رود؟
این ها شاید برخی از سوالاتی باشد که یک فرد در هنگام طراحی مدار الکترونیکی با آن مواجه شود به این معنا که این فرد می تواند یک فرد مبتدی یا حرفه ای در این زمینه باشد. در محیط دانشگاهی طراحی مدارهای الکترونیکی بخش مهمی از دروس رشته ی برق است که در واحد های مختلف دانشگاهی به صورت عملی و تئوری تدریس می شود.
اما آیا برای فراگیری طراحی مدار الکترونیکی یا بخش های دیگری مانند طراحی برد الکترونیکی، آموزش پی ال سی، طراحی تابلو برق، نصب تابلو برق و … فقط باید وارد دانشگاه شد؟ امروزه در آموزشگاه های معتبر در سراسر کشور این مهارت ها به صورت حرفه ای آموزش داده می شوند که حتی فرد بعد از اتمام دوره هایی مانند طراحی مدارهای الکترونیکی در موسسه های آموزشی می تواند وارد بازار کار شود و دارای یک شغل در زمینه فنی و برقی باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آموزش طراحی مدارهای الکترونیکی می توانید به سایت موسسه آموزشی ویراد مراجعه کنید و همچنین در صورت هر گونه سوال در مورد آموزش طراحی مدارهای الکترونیکی از طریق شماره تماس های داخل سایت با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کنید
آشنایی با تجهیزات الکتریکی در طراحی مدار الکترونیکی
برای اینکه وارد دنیای برق و گرایش های آن شوید بهتر است که ابتدا با قطعات و تجهیزات الکتریکی آشنایی داشته باشید. می توان گفت شناخت قطعات و تجهیزات به کار رفته در طراحی مدار الکترونیکی و پیاده سازی آن بر روی یک برد الکتریکی یکی از پایه ای ترین مفاهیم رشته برقی است که باید به صورت اصولی و دقیق آن را برای طراحی مدار الکترونیکی فرا گرفت.
زمانی که یک مجموعه برای یک وسیله به شما سفارش یک طراحی مدار الکترونیکی می دهد تسلط بر مفاهیم اولیه به صورت دقیق می تواند گام بعدی را به درستی رقم بزند. شما باید بدانید طراحی مدارهای الکترونیکی برای یک وسیله با طراحی مدارهای الکترونیکی برای وسیله دیگر متفاوت است و مقاومت، خازن، ترانزیستوری و … که در آن ها به کار می روند همگی با همدیگر فرق دارند. از جمله تجهیزاتی که از اساسی ترین قطعات الکتریکی در طراحی مدارهای الکترونیکی محسوب می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
شیوه طراحی مدار الکترونیکی
طراحی مدار الکترونیکی یک فرایند چندگانه است که از مرحله طراحی اولیه تا مرحله ساخت و تست مدار الکترونیکی، ادامه دارد. در هر مرحله، توجه به جزئیات مهم است و هرگونه خطا در هر مرحله میتواند به مشکلاتی در ساخت و عملکرد مدار الکترونیکی منجر شود.
نکات مهم در طراحی مدارات الکترونیکی
در طراحی مدارات الکترونیکی، باید به نکات زیر توجه شود:
- تحلیل مدار: برای طراحی یک مدار الکترونیکی، باید ابتدا تحلیل مدار صورت گیرد و سپس قطعات الکترونیکی موردنیاز برای آن انتخاب شوند.
- استفاده از قطعات باکیفیت: در انتخاب قطعات الکترونیکی باید به کیفیت آنها توجه شود و از قطعات باکیفیت و معتبر استفاده شود.
- رعایت نکات طراحی: برای طراحی مدار الکترونیکی باید نکات طراحی مانند قراردادن منابع تغذیه در نزدیکی قطعات، استفاده از قطعات با فرکانس بالا و امکانات اضافی برای افزایش پایداری مدار رعایت شوند.
- استفاده از نرمافزارهای طراحی: استفاده از نرمافزارهای طراحی مانند Altium Designer و Eagle PCB به طراحان کمک میکند تا مدارات بهتری طراحی کنند.
- تست و عیبیابی: بعد از طراحی و بستن مدار الکترونیکی، باید مدار تست شود و در صورت وجود عیب، عیبیابی و رفع آن صورت گیرد